Vauhtisiipikori
Annoksia 4, valmistusaika 2 h marinadissa + 1 h.
Tarvitset
- 24 kpl L’Uomu Nokan Vauhtisiipiä (4 rasiaa)
- 1 dl rypsiöljyä
- 1 tl paprikajauhetta
- 1 rkl sokeria
- 1 tl currya
- 3 rkl soijakastiketta
- 8 kpl keskikoista perunaa
- 1 dl kermaviiliä
- chiliä jauhettuna
- 2 rkl ketsuppia
Valmistus
Sekoita keskenään öljy, soijakastike, paprikajauhe, sokeri, curry ja suola. Laita siivet marinoitumaan seokseen vähintään kahdeksi tunniksi. Sekoita dippikastikkeeksi kermaviiliä, chiliä ja ketsuppia. Pese perunat hyvin ja leikkaa ne kuorineen lohkoiksi ja laita kylmään veteen. Kuumenna uuni 200 °C:een ja paahda siipiä uunivuoassa uunin keskitasolla n. 15-20 min, eli niin että ne ovat kypsiä ja saaneet kauniin ruskean värin pintaansa. Kuivaa tällä välin perunalohkot pyyhkeessä. Kuumenna kattilassa tai rasvakeittimessä öljyä ja keitä perunalohkoja ensin 10 minuuttia ja sen jälkeen vielä 5 minuuttia. Näin niihin saadaan rapea pinta ja ne ovat kypsiä sisältä.
Taita kangasserveteistä tai vaikkapa sanomalehden sivuista korit ja tarjoa perunat ja siivet niissä dippikastikkeen kanssa.