Yhdestä broilerista saa neljä annosta.
Valmista mausteliemi: laita aprikoosin kattilaan ja kaada päälle vettä kunnes ne peittyvät. Lisää joukkoon mausteet ja sokeri. Peitä kannella ja anna kiehua miedolla lämmöllä tunnin ajan, jolloin aprikoosi ovat pehmenneet. Siivilöi (älä soseuta) ja lisää joukkoon suola.
Kuori sipulit ja omenat. Hienonna sipulit ja hauduta ne pehmeiksi voissa. Leikkaa omenat parin cm:n kuutioiksi. Sekoita keskenään sipuli, omenakuutio, rusinat ja mausteliemestä jääneet aprikoosit. Mausta suolalla, maustepippurilla ja konjakilla.
Huuhtele broilerit ja kuivaa talouspaperilla. Kuivaa kevyesti myös sisältä. Täytä broileri omenaseoksella aivan täyteen. Sulje peräpää joko cocktailtikuilla tai ompele se lintunarulla kiinni. Sido koivet toisiinsa laittaen sääret ristiin. Sido halutessasi myös siivet kiinni vartaloon. Hieron linnun päälle mausteliemi. Anna linnun maustua jääkaapissa mielellään ainakin kolmen tunnin ajan, jotta mausteet pääsevät imeytymään sen lihaksiin.
Ota broileri huoneen lämpöön ja laita uuni kuumenemaan 200 c asteeseen. Täytetyn linnun kypsyminen kestää pitkään, joten on tärkeää, että broileri on noin huoneenlämpöinen kun se laitetaan uuniin. Laita lintu uunivuokaan uuniin alatasolle kypsymään. Laita hieman vettä uunivuoan pohjalle. Kypsennä 20 minuuttia, käännä lintu selkäpuoli ylöspäin ja kypsennä lintua vielä 20 minuuttia. Käännä lintu ja valele sitä vuoassa olevalla nesteellä. Laske lämpötila 150 asteeseen. Lintua saa kypsentää vielä tunnin ajan välillä sitä valellen. Kypsyyttä voi kokeilla leikkaamalla viilto reiden tyveen koiven ja vartalon väliin. Jos sieltä valuva neste on täysin kirkasta, on lintu kypsä. Tarjoa lintu joulun laatikoiden kanssa.
L’uomu Nokkaa on saatavilla Prismoista ja suurimmista S‑Marketeista kautta maan, sekä hyvin varustetuista K-kaupoista.
myynti@luomunokka.fi
L’uomu Nokkaa on saatavilla Prismoista ja suurimmista S‑Marketeista kautta maan, sekä hyvin varustetuista K-kaupoista.